575 Fourth

Interior + Amenity Design Multi-Family Development

A contemporary vision in storied Park Slope, Meshberg Group designed the interiors of 575 4th Avenue as a modern urban oasis. With residences, courtyard, roof and amenity spaces by the Brooklyn based firm, this new condominium development is conceived as a vibrant, living community.

Upon entering the airy double height lobby, residents and visitors are greeted by a welcoming earthy palette with a contemporary edge. The industrial inspired polished concrete floor is inlaid with contrasting metal and warm wood accents, leading the eye and the body to the custom powder coated reception desk. Silver metal blades vertically punctuate the back wall and elevator area, while starry embedded pin lights heighten the visual drama.

Two large columns are clad in white oak blades inset with living moss. The lower portions of the walls are sheathed in large-scale limestone tiles juxtaposed with a soft, natural textured wall covering above. Completing the composition are several hanging glass terrariums.

From the soundproof music room to the recreation room and beyond, amenity spaces are designed to foster community. The recreation room is designed to be multifunctional for modern life. A co-working space during the day, a communal space in the evenings, and an on-demand entertainment area, the recreation room features a kitchenette, intimate seating areas, communal wet bar, and an attached game room area compete with pool table and foos ball.

Both the fitness center and the playroom are designed to inspire. The fitness center features state of the art on-demand fitness studio, smart equipment, and yoga room. In the playroom, fun and creativity grow. The flexible space features a central tree with bookshelves, creating an intimate space for children to play together.

At the center of 575 4th Avenue lies the inner courtyard. Conceived as a great lawn, the courtyard is the heart of the building. Seen from the units above, it is a green open-air haven. On the ground, a large lawn designed for a variety of outdoor activities anchors the communal space. Custom architectural planters with up lit trees and built in benches line the walls, while ipe pavers ground the space. A covered summer kitchen and outdoor lounge complete with TV ensure both great BBQ’s and game nights. The separate kids play area provides structured fun. The ultimate convenience, an on-site dog run creatively caters to the four-legged residents.

Residential units are an embodiment of attention to detail. Brooklyn-made white oak floors by Madera anchor the residences. In the fully appointed kitchens, a warm, contemporary gray lacquer contrasts vertical grain walnut cabinetry and charcoal gray quartz. In the master bathrooms, gray porcelain tile floors with metal inlay meet walls clad in Bianco Dolomiti tile and polished nickel trim. Custom walnut vanities and medicine cabinets bring smart storage. In the guest baths, vertical tile is accented with metal inlays and custom oak vanities are framed in blue tinted powder coated metal. The powder room walls are clad in ribbed statuary marble contrasted by honed statuary marble floors and washed grey oak custom vanities. Waterworks fixtures are featured throughout.

Topping off 575 4th Avenue is a roof terrace with commanding views from Coney Island to the Empire State Building. Featuring private cabanas, outdoor showers, sundeck, contrasting porcelain and ipe pavers, it is the perfect respite after a long day at work or play.

Address

  • 575 4th Avenue
  • Brooklyn, NY,

Details

  • Expected completion fall 2019
  • Architecture by FMA
  • Interior Design by Meshberg Group

Related Projects

The Parkmor

The Bath Haus

Tampa South Florida